Workshop voor leerkrachten en ouders

Het internet heeft in ons leven van de afgelopen 20 jaar een steile opgang gemaakt, meer nog, het is zelfs onmisbaar geworden.
Het heeft veel administratieve taken verlicht en we kunnen nu sneller en efficiënter met elkaar communiceren.

Maar het internet heeft voor leerkrachten en ouders ook veel extra uitdagingen meegebracht op het gebied van opvoeden. Elke dag duiken er nieuwe apps op en sociale media evolueren sneller dan ooit, het wordt stilaan onmogelijk om te volgen.

Weten kinderen meer dan hun ouders van het internet? Ja.
Surfen ze daarom veilig? Nee.

Kinderen en jongeren zijn ook kwetsbaar en soms iets wat naïef of goedgelovig. Dat ze er van overtuigd zijn dat de meeste mensen het goed voorhebben siert hun, maar dat maakt hen ook een gemakkelijke prooi voor online marketeers, oplichters, ... Kortom, mensen met verkeerde bedoelingen.

Hoe gaan jongeren met elkaar om online? Wat doen ze nu eigenlijk écht op hun smartphone of tablet? Hoe zit dat nu juist met cyberpesten? Wat zijn hun interesses en hoe wordt daar door de Facebook's van de wereld op ingespeeld.

In deze workshop voor ouders en leerkrachten ervaar je zelf hoe kinderen vandaag de dag opgroeien met internet door hun ogen. Wat het voor hun zo aantrekkelijk maakt, waarom het zo belangrijk is voor hun opvoeding en hoe je als ouder er voor kan zorgen dat je kind veilig surft.