RebootCamp

Programmeren is kinderspel, of dat is toch het doel van ICTeens. Ons RebootCamp gaat door tijdens de schoolvakanties en bestaat uit 3 onderdelen.
- Speels leren programmeren
- Veilig leren surfen
- Samen een robot bouwen en aansturen

Dynamisch gamen

Eindeloze discussies zijn er al gevoerd over het feit of het vroeger al dan niet beter was dan nu. Vroeger bewogen kinderen meer, maar nu ontwikkelen ze extra vaardigheden door te gamen. Maar wat als je het beste van beide werelden kan combineren? Bij ICTeens leren kinderen dynamisch gamen. Ze bedenken een spel om het daarna zelf te programmeren. Maar dan moet het beste nog komen! Op het einde schuiven we de toetsenborden en muizen aan de kant en moeten de kinderen bewegen om te spelen. De spelletjes die ze bij ICTeens ontwikkelen reageren op bewegingen geregistreerd door webcams of andere bewegingssensoren. Je leest het goed, bewegen om hun eigen game te kunnen spelen.
 

Veilig leren surfen

De mogelijkheden van het internet zijn de afgelopen jaren eindeloos geworden. Het evolueert zo snel en toch pikken kinderen alles probleemloos op en lijken ze de dag van vandaag geboren met een iPad in hun handen. Maar zijn kinderen ook gewapend tegen de gevaren van het internet? Springen ze wel voorzichtig om met hun eigen persoonlijke gegevens of die van hun ouders? Is het wel verstandig om je kind op dezelfde tablet te laten spelen waar ook jouw internetbankieren op staat? Tijdens het RebootCamp leren ze de gevaren van het internet zelf herkennen, veilig omspringen met hun gegevens en hoe te reageren op cyberpesten. Allemaal op een speelse manier, weg van de computers, met voorbeelden uit hun eigen leefwereld, zo maken we ze bewust van de gevaren zonder ze af te schrikken.

Robots

Elk kind is op een moment in zijn leven wel gefascineerd geweest door robots. Maar bij ICTeens kunnen ze gewoon zélf robots maken en tot leven wekken. Ze bouwen in kleine groepen een robot vanaf nul en leren hem basishandelingen aan met behulp van zelf geschreven code.